Διάκριση Μαθήτριάς μας στον Εικαστικό Διαγωνισμό αφίσας

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια του Σχολείου μας Κώνστα Ελένη - Σταυρούλα του τμήματος Β2,

που απέσπασε διάκριση στον Πανελλήνιο μαθητικό εικαστικό διαγωνισμό για την αφίσα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (http://www.digifest.info) και κατέλαβε την 9η θέση με το ακόλουθο έργο της.

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή θα της απονέμει σχετικό ονομαστικό τιμητικό δίπλωμα.

Συγχαρητήρια! Ευχόμαστε στην καλλιτέχνη μας, να συνεχίσει να εργάζεται με δημιουργικότητα!

Οι συμμετοχές που βραβεύθηκαν παρουσιάζονται στον ιστότοπο του Φεστιβάλ εδώ:

http://www.digifest.info/mathitikos-diagonismos-gia-tin-afisa

 

Το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο Σχολείο τους. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πέρυσι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 17 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή άνω των 17.000 μαθητών από 443 σχολεία, με παρουσίαση 593 ψηφιακών έργων. Την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν Σχολικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί Πληροφορικής. Ένας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με εργαλεία τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Για τον σκοπό αυτόν, η Οργανωτική Επιτροπή προκήρυξε εφέτος πανελλήνιο διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του δημιουργικού της αφίσας από τους μαθητές.

Οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν ένα εικαστικό σχέδιο (υλοποίηση ψηφιακά με υπολογιστή ή με το χέρι) που θα νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ. Ενδεικτικά, οι αφίσες των 6 προηγούμενων Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας υπάρχουν εδώ: http://www.digifest.info/digifest-posters