Εκπαιδευτική επίσκεψη για ενημέρωση άλλου Γυμνασίου

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη για τη διάχυση δράσεων σχετικών με την Πληροφορική. Έπειτα από αίτημα του Διευθυντή του Γυμνασίου Καρλοβάσου κ. Σοφούλη Γιάννη ανταποκριθήκαμε θετικά και πραγματοποιήσαμε ενημέρωση σε 4 τμήματα της Β τάξης του Γυμνασίου Καρλοβάσου που επισκέφτηκε το Βαθύ στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του Εκδρομής καθώς και σε 1 τμήμα του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου.

Συγκεκριμένα ομάδα 15 μαθητών και των 3 τάξεων του 2ου Γυμνασίου Σάμου μαζί με τον καθηγητή Πληροφορικής κ. Μπαρέκο Βασίλη και συνοδό καθηγήτρια την κα Βαρίκου Νίκη παρευρέθηκαν στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Σάμου και για 1 ώρα ενημέρωσαν και έκαναν επίδειξη δραστηριοτήτων διαφόρων projects τους που υλοποιήθηκαν εφέτος στο Εργαστήριο Πληροφορικής του Σχολείου μας, όπως:

  • την κατασκευή του υποβρυχίου Hydrobot του Ιδρύματος Ευγενίδου (σκοπός δράσης, βήματα κατασκευής, τρόπος λειτουργίας, videos πλεύσης, προσθήκες)

hydrobot

  • εφαρμογές Python προγραμματισμού σε Raspberry Pi με Sense Hat στα πλαίσια του Διαστημικού Προγράμματος Astro Pi της ESA (αισθητήρες, εφαρμογή επίδειξης χρήσης γυροσκόπιου για έλεγχο μοντέλου στην οθόνη υπολογιστή, εφαρμογή που εμφανίζει με φωτεινά LEDs ένα χαμόγελο και όταν η υγρασία ξεπεράσει ένα επίπεδο αλλάζει σε λυπημένη φατσούλα)

sense-hat

  • και τέλος εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής με Lego Mindstorms (παράδειγμα ακολουθίας μαύρης γραμμής με αισθητήρα φωτός)

6

Μπράβο στους μαθητές μας που συμμετείχαν!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δντή του Γυμνασίου Καρλοβάσου κ. Σοφούλη για την πρωτοβουλία αυτή καθώς και το ΕΠΑΛ Σάμου που πρόθυμα δέχτηκε να μας παραχωρήσει το Αμφιθέατρό του.

Αναδημοσίευση από το BLOG μας:
http://blogs.sch.gr/2gymsamo/2017/03/19/7/