Ομάδες Γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Φάρος

Αγαπητοί γονείς,
 
σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου "Φάρος" ξεκινά την επόμενη εβδομάδα τους εξής κύκλους 8 συναντήσεων για γονείς παιδιών και εφήβων:
- Έναν κύκλο δια ζώσης πρωινών, εβδομαδιαίων συναντήσεων, διάρκειας 2 ωρών στον πολυχώρο του Κέντρου στην πόλη της Σάμου κάθε Παρασκευή, από τις 9.30 έως τις 11.30 π.μ. (1η συνάντηση: Παρασκευή, 4/11)
- Έναν κύκλο διαδικτυακών εβδομαδιαίων συναντήσεων, διάρκειας 2 ωρών συναντήσεων κάθε Πέμπτη, από τις 9.30 έως τις 11.30 π.μ. (1η συνάντηση: Πέμπτη,3/11 μέσω zoom)
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε σε αυτές τις συναντήσεις ή θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τις συγκεκριμένες δράσεις, μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα του Φάρου (22730 23443 και 87070) έως και την Τετάρτη, 2/11 .

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες γονέων 

Η λειτουργία αυτών των συναντήσεων βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των ίδιων των μελών, μέσα από την ανταλλαγή των εμπειριών τους, πάντα με την ενθάρρυνση και υποστήριξη του συντονιστή-ειδικού. Βασικά θέματα προς επεξεργασία είναι η επικοινωνία στην οικογένεια, οι σχέσεις των μελών της, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η οριοθέτησηη διαχείριση των συγκρούσεων, θέματα εξαρτήσεων (ουσίες, διαδίκτυο κ.α.) αλλά και άλλα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν ως ανάγκη από τα μέλη της ομάδας. Τα άτομα που συμμετέχουν σε μία ομάδα είναι σταθερά (δεν εναλλάσσονται δηλαδή) γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και εξοικείωσης που μεγαλώνει φορά με τη φορά. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 20 άτομα.

Όλες οι υπηρεσίες και οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται δωρεάν.

 
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων
 
& Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  Π.Ε Σάμου "Φάρος"
Σάμος :Πατριάρχου Δαμιανού,83100
Τηλ. 22730 23443, 87070-1
Ικαρία: Άγιος Κήρυκος
Τηλ.: 22750 24047
www.kpfaros.gr
www.kpfaros.blogspot.gr
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Facebook:Κέντρο Πρόληψης Φάρος

Πρόσφατα άρθρα

© 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ