Ιστορικά Στοιχεία

Χαρακτηριστικό του Σχολείου μας εξωτερικά ήταν οι φοίνικες που όμως εξοντώθηκαν από την αρρώστια των φοινικόδεντρων, «το κόκκινο σκαθάρι» και το σχολικό έτος 2012-2013 κόπηκαν. Έτσι μας έμεινε μόνο ο "φοίνικας" στο Λογότυπο του Σχολείου μας και ευελπιστούμε ότι μια μέρα θα δεντροφυτεύσουμε νέους!

Την ίδια ατυχία είχαν και άλλοι ιστορικοί φοίνικες στην πόλη μας όπως αυτοί της Πλατείας Πυθαγόρα και του Δημοτικού Κήπου που επίσης προσβλήθηκαν και κόπηκαν.

"Οι Φοίνικες της Πλατείας Πυθαγόρα έγραψαν την δική τους ιστορία. Σταθήκαν μάρτυρες όλων των ιστορικών γεγονότων, που σημάδεψαν την ιστορία του νησιού μας. Έζησαν μέρες δόξας και μεγαλείου, αλλά και μέρες ντροπής και καταισχύνης. Άντεξαν την λαίλαπα του πολέμου, αντιμετώπισαν τον σφοδρό βομβαρδισμό της πόλης από τα γερμανικά αεροπλάνα, είδαν τα κτίρια γύρω τους να καταρρέουν και το λιοντάρι να τραυματίζεται. Άκουσαν ιαχές θριάμβου και κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας. Στον ίσκιο τους έπαιξαν γενεές παιδιών, και άκουσαν την πάντα του δήμου να παιανίζει κάθε Κυριακή βράδυ, στην ιστορική πλατεία. Έκλεισαν 80 χρόνια ζωής οι Φοίνικες της πλατείας μας." - πηγή: η ΒΙΓΛΑ.