Πολιτιστική εκδρομή μαθητών 1ου & 2ου Γυμνασίου Σάμου στην Αθήνα

         Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη 36 μαθητών από το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου στην Αθήνα το τετραήμερα 29 Μαρτίου ως 2 Απριλίου 2018. Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια των Προγραμμάτων «Γνωρίζω τα μουσικά Επαγγέλματα», «Τα είδη της μουσικής μέσα από το τραγούδι» (1ο & 2ο Γυμνάσιο) και «Αλληλοδιδακτικό χοροδιδασκαλείο» (1ο Γυμνάσιο) που πραγματοποιούνται τη φετινή σχολική χρονιά. Την εκδρομή συνόδεψαν οι καθηγήτες Μαρία Ξύδη, Ευαγγελία Λυκουρίνου, Χριστίνα Γρηγοροπούλου και Γιώργος Κουμαραδιός.

           Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν δύο συναυλίες:

- την όπερα "Μαγικός Αυλός" του Μοτσαρτ στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο τέλος της παράστασης συνομίλησαν στα καμαρίνια με την διεθνούς φήμης ελληνίδα σοπράνο και πρωταγωνίστρια της παράστασης Χριστίνα Πουλίτση.

 

- τη συναυλία με τίτλο «Δίπτυχο» του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου παρουσιάστηκε στο Α' μέρος η μουσική του για το έργο "Βακχες" του Ευρυπίδη και στο Β' μέρος γνωστά του τραγούδια διασκευασμένα για χορωδία και ορχήστρα. Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν μαζί του καθώς και με τη σοπράνο Αγάπη Παπαμίτσου στα παρασκήνια του Μεγάρου.

 

Επίσης, η αποστολή του σχολείου συμμετέιχε σε βιωματικό εργαστήρι βραζιλιάνικων κρουστών στην περιοχή Ψυρρή με εκπαιδευτή τον μουσικό και οργανοποιό Βασίλη Λιώση και ανανέωσε το ραντεβού για ένα αντίστοιχο σεμινάριο στη Σάμο.

 

Ένα δευτερο σεμινάριο είχε θέμα την ηχοληψία και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της υπερσύγχρονης επαγγελματικής σχολής SAE στο Μοσχάτο. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος ηχοληψίας κο Νίκο Πατηνιώτη για την ιστορική εξέλιξη της τεχνολογίας του ήχου και τις συνθήκες εργασίας του ηχολήπτη, στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα στούντιο και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες τους.

 

Στο πολύ γεμάτο πρόγραμμα του τετραημέρου συμπεριλήφθηκαν ακόμα τα παρακάτω:

- Παρακολούθηση της Προγενικής Δοκιμής για την Πασχαλινή Συναυλία των  Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηναίων (Χορωδία και Ορχήστρα)

- Περιήγηση στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Βιβλιοθήκη

 

- Επίσκεψη στα μουσεία Λαϊκών και Παραδοσιακών Οργάνων στην Πλάκα και Παραδοσιακής και Λαϊκής Φορεσιάς στην Παλιά Βουλή

 

Η εκδρομή είχε και έντονο χορευτικό χρώμα αφού σε συνενόηση με το Δήμο Περιστερίου και με πρόσκληση του Δημαρχου Περιστερίου κου Παχατουρίδη, η αποστολή των σχολείων μας παρακολούθησε την τελετή έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκάκι στο Περιστέρι και στη συνέχεια περιηγήθηκε στο άλσος Περιστερίου όπου έγινε μια τελετή προς τιμήν μας στην οποία χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς τα παιδιά του Περιστεριώτικου Συλλόγου "Τα Περιστέρια" και στο τέλος χορεψαν μαζί τους και οι δικοί μας μαθητες τη Σαμιώτισσα και τον Ικαριώτικο.

Η εκδρομή γέμισε τις καρδιές όλων με χαρά και πολύτιμες εμπειρίες. Για την πραγματοποίηση της συνεργάστηκαν εκτός από τους συνοδούς καθηγητές, οι διευθύντριες των Γυμνασίων κα Κόντη και κα Χατζηιωανίδου καθώς πολύτιμη ήταν και η οικονομική συνεισφορά των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων του 1ου & 2ου Γυμνασίου Σάμου.

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα

© 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ