Δωρεά εξοπλισμού ρομποτικής LEGO από WROHellas - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευχαριστούμε θερμά τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas

για την ανταπόκρισή του σε σχετικό μας αίτημα για χορήγηση εξοπλισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO Mindstorms Education EV3.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά του αυτή, η οποία περιλαμβάνει την παροχή κιτ εξοπλισμού σε πλέον των 100 δημόσιων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα καθώς και στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών μέσα από δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης. Μέχρι στιγμής, από τα σεμινάρια του WRO Hellas έχουν ωφεληθεί περισσότεροι από 2000 εκπαιδευτικοί. Η κατάρτιση των εκπαιδευτικών αποτελεί μία διαρκή διαδικασία, η οποία συμπληρώνεται με τον εφοδιασμό τους με πρωτότυπο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Τη σχολική χρονιά 2017-2018 ο WRO Hellas κλείνει 10 χρόνια από την αρχή της λειτουργίας του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στην προώθηση της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στα Ελληνικά Σχολεία.

Η δωρεά του κιτ αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς διότι εξοπλίζει περαιτέρω την Ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί και να ασχοληθεί με περισσότερα projects και δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν περισσότεροι μαθητές μας. Επιπλέον, το πακέτο θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της ευρύτερης διδασκαλίας της εκπαιδευτικής ρομποτικής στους μαθητές μας.

lego mindstorms education ev3

wrohellas10 niarhos 1

Εμείς από την πλευρά μας:

Εργαζόμαστε και σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό, όπως κάναμε και πέρσι.

kataskeyh

Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές που συμμετέχουν δένονται με δυνατές φιλίες και έντονες εμπειρίες, οι εκπαιδευτικοί αφιερώνουν άπειρες ώρες για την κατάρτιση των ίδιων αλλά και για τις προπονήσεις των μαθητών τους και όλα αυτά πάντα σε εθελοντική βάση.

Βλέπουμε με αυτό τον τρόπο ότι η μάθηση μπορεί να γίνει συναρπαστική, ειδικά όταν είναι συμμετοχική, χειροπιαστή και ομαδική.

24852331 10213072871913109 4794940573168215999 n

Προσπαθούμε και ξαναπροσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα διάφορα προβλήματα.

Στους διαγωνισμούς, ως συμμετέχοντες, συναγωνιζόμαστε πρώτα με τον εαυτό μας και αυτοαξιολογούμαστε, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι.

Η φετινή διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκαλεί τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)». Οι συμμετέχοντες και φέτος θα διαγωνισθούν πρώτα στους περιφερειακούς διαγωνισμούς. Για την κατηγορία του Γυμνασίου η κάθε ομάδα μπορεί να έχει από 2 έως 3 μαθητές.

1

Η παρακάτω φωτογραφία είναι στιγμιότυπο της ομάδας μας Samians από τον περσινό Διαγωνισμό του 2017 "Η Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

samians2017

 

 

 

 


© 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ