ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: «CINEΜΑΘΕΙΑ, 2013-?14»

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ  Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: «CINEΜΑΘΕΙΑ, 2013-?14»

     Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ., Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,

οι οποίες με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών/-τριών τους καλούνται  να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους (10 έως 15 λεπτών, περιλαμβανομένων και των τίτλων), μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, ή video clip πρωτότυπης μουσικής δημιουργίας.

      Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 επιγράφεται: «Ένα μάθημα αλλιώτικο?», με δυνατότητα επιλογής από το ευρύτατο πεδίο της πολυεπίπεδης νησιωτικής ζωής του Αρχιπελάγους, αναφορικά πάντοτε με το παρελθόν ή το παρόν της, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές σχέσεις που χαρακτηρίζουν τις μικρές ή μεγαλύτερες κοινότητές της.

     Στόχοι του φεστιβάλ είναι η εξοικείωση με την παραγωγή και τη σύνθεση κινηματογραφικής ροής εικόνων, η απόκτηση δεξιοτήτων οπτικοακουστικής αγωγής, η ανάγκη μελέτης του νησιωτικού πολιτισμικού χώρου, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με μαθητικές ομάδες καλλιτεχνικής έκφρασης από όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου.

     Η δήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να γνωστοποιηθεί ηλεκτρονικά, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, στο e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. έως τις 5 Δεκεμβρίου 2014, με συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

     Τα έργα των μαθητικών ομάδων θα υποβληθούν σε 3 αντίγραφα, σε αρχείο avi ή mov, στο συντονιστικό φορέα του φεστιβάλ, μέχρι 25 Μαΐου 2015, με συστημένη επιστολή ή courier, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (υπ΄όψιν Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Στέλλας Τσιροπινά), Πολυτεχνείου 13, 82100 Χίος.

     Οι μαθητικές ταινίες θα κριθούν από εννεαμελή επιτροπή εγνωσμένου κύρους.

     Το φεστιβάλ Cineμάθεια θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στη Χίο, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

                      

          

Πληροφορίες: Στέλλα Τσιροπινά

Τηλέφωνο: 22710-24718

Fax: 2122222668

Ε-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιστότοπος:drasischiou.weebly.com

Tαχ. Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 13, 82100 Χίος


Πρόσφατα άρθρα

© 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ