Επισκέψεις μας στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου

«Το  διάβασμα  είναι για  το μυαλό ό,τι είναι  η  γυμναστική  για το σώμα»    

  lib1

Σειρά από  επισκέψεις πραγματοποίησαν οι  μαθητές της  Α' και Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου  στη  Δημόσια Βιβλιοθήκη  Σάμου. Η εκπαιδευτική  αυτή  δράση έλαβε χώρα στα πλαίσια του μαθήματος  της  Νεοελληνικής   Γλώσσας  και οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς Μεντέρη Ευαγγελία και Βαρίκου Νίκη.

lib2

      Πιο  συγκεκριμένα οι μαθητές  της  Α? Τάξης  υλοποιώντας  πρόγραμμα  «Φιλαναγνωσίας» στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτέχνιας  ξεναγήθηκαν  στους  χώρους της βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της . Άλλωστε οι μαθητές του Α3 οργανώνουν τη δική τους «μικρή» δανειστική βιβλιοθήκη μέσα στην τάξη τους!

lib3

      Από την άλλη , οι μαθητές  του Γ3 αξιοποιώντας  στο έπακρο  τις  δυνατότητες  της  βιβλιοθήκης, μπόρεσαν  να κατανοήσουν  καλύτερα  την μέθοδο  της  διερευνητικής  εργασίας, που αποτελεί  μέρος  της  σχολικής  ύλης, και να ολοκληρώσουν  τις εργασίες  που είχαν  αναλάβει.

lib4

      Τα παιδιά  πραγματικά  «διασκέδασαν» με την ψυχή τους  στην επίσκεψή αυτή! Γνώρισαν έναν νέο χώρο που τον βρήκαν αρκετά ενδιαφέρον , ξεφύλλισαν βιβλία , χρησιμοποίησαν τους υπολογιστές του αναγνωστηρίου για τις εργασίες τους, ζωγράφισαν και έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια! Ναι, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σάμου μπορείς να τα κάνεις όλαυτά.

   lib5

  Κλείνοντας  οφείλουμε να ομολογήσουμε  ότι η υποδοχή  του προσωπικού της βιβλιοθήκης ήταν ιδιαίτερα φιλική  και ζεστή και η διάθεση για βοήθεια και εξυπηρέτηση ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική!  

Ευχαριστούμε πολύ !

lib6

lib7

lib8


Πρόσφατα άρθρα

© 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ