Δραστηριότητες Θεματικής Εβδομάδας: Εφηβεία

Γνωρίζω το σώμα μου
Έχω επίγνωση του εαυτού μου
Αποδέχομαι το σώμα μου
Αποδέχομαι τον εαυτό μου
Αποδέχομαι τους άλλους

katsoulis4

Στα πλαίσια της Θεματικής εβδομάδας, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έγινε μια συνάντηση των μαθητών της Β΄ και της Γ΄ γυμνασίου με ειδικούς επιστήμονες από το χώρο της υγείας: τον γυναικολόγο Ι. Κατσούλη και τον ουρολόγο κ. Γαρύφαλλο, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σάμου.

katsoulis


Όπως τα παιδιά μαθαίνουν για την λειτουργία του εγκεφάλου τους, έτσι πρέπει να μαθαίνουν και για την λειτουργία των γενετικών οργάνων τους.

Οι έφηβοι πρέπει να μάθουν να σέβονται το σώμα τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για την χρονική στιγμή που είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν.

garyfalos garyfalos2

Έτσι μόνο θα βιώσουν την σεξουαλική πράξη ως μια πραγματική εμπειρία. Το μάθημα θα έπρεπε να ενταχθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθητών, προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, και τα θέματα να θίγονται με ειλικρινή τρόπο και χωρίς ταμπού.

katsoulis2

Η εφηβεία είναι η εποχή που τα παιδιά αλλάζουν, κι αυτό τους μπερδεύει. Το σώμα τους, η εξωτερική τους εμφάνιση, η απήχησή τους στο αντίθετο φύλο αποτελούν πλέον προτεραιότητα και πρέπει να βεβαιωθούμε για τον τρόπο που θα προσελκύσουν το άλλο φύλο, ειδικά σε μια εποχή που τα πρότυπα με τα οποία βομβαρδίζονται τα παιδιά από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο τα αγχώνουν και τα οδηγούν πολλές φορές σε λάθος και βεβιασμένες επιλογές....

katsoulis3

Επιμέλεια άρθρου: κα Νικολαΐδου Αικατερίνη, Φιλόλογος


Πρόσφατα άρθρα

© 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΜΟΥ